Lock
Facebook Instagram

Tiedonanto TLKS:n sisäisistä koronatartunnoista

Koko pandemian ajan kandiseuran hallitus on seurannut tilannetta tarkkaavaisesti ja toiminut proaktiivisesti linjatessaan tapahtumien rajoituksista. Tavoitteena on ollut tarjota seuralaisillemme yhteisöllistä toimintaa ja samalla taata osallistujien turvallisuus. Linjaukset ovat pohjautuneet Suomen Lääkäriliiton, Turun tartuntatautiviranomaisten, Turun yliopiston sekä Turun yliopiston ylioppilaskunnan ohjeistuksiin. Merkittävimpinä rajoituksina ovat olleet syksyn ajan maksimissaan 50 hengen tilaisuudet sekä ankarat hygieniaturvatoimet.

Viime viikon lopussa ilmoitettiin koronatartunnoista Turussa opiskelijoiden keskuudessa yökerhoissa. Tällöin kandiseura päätyi heti perumaan kaikki tapahtumansa viikon ajaksi. Tämän jälkeen on selvinnyt, että ainakin kahdessa kandiseuran alaisessa tapahtumassa on todennäköisesti ollut koronapositiivinen osallistuja. Olemme näissä tilanteissa noudattaneet saamiamme tartuntatautiviranomaisten ohjeistuksia ja olleet myös itse oma-aloitteisesti suoraan yhteyksissä heihin. Muutama varmistettu koronatapaus on todettu kliinisen vaiheen opiskelijoilla, jonka perusteella paikalliset sairaanhoitopiirit ovat kieltäneet kandidaattiopetuksen tiloissaan 1.10. asti. Kaikkia sairastuneiden tartuntaketjuja ei ole vielä pystytty jäljittämään, eikä siis ole tietoa kaikkien tartuntojen alkuperästä. Tämän johdosta koko lääketieteellinen tiedekunta on siirtynyt etäopetukseen. Myös kandiseuramme priorisoi potilaiden turvallisuuden tärkeimmäksi ja emme järjestä mitään fyysistä toimintaa toistaiseksi. Kandiseuran hallitus kokoustaa 1.10. päättäen tulevaisuuden suunnitelmista.  

Vaikka tilanne on kurja ja tunteita herättävä, yksittäisten ihmisten tai toimikuntien syyttely ei ole järkevää tai asiallista. Tilanteessa ei ole syyllisiä; kaikki kandiseuran toimikunnat ovat toimineet hallituksen yhdessä päättämien linjausten mukaan ja noudattaneet lisäksi yleistä varovaisuutta. Tärkeää on nyt pitää yhtä ja tukea toisiamme tässä vaikeassa tilanteessa. 

Kandiseura suosittelee Koronavilkun lataamista. Viranomaiset pyytävät myös seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan koronatestiin, jos ilmenee lieviäkin koronaviruksen oireita. Koronavirustaudin oirearvion voi tehdä Omaolo-palvelussa tai arviota varten voi ottaa yhteyttä kotikunnan terveyskeskukseen. Turkulaiset voivat ottaa yhteyttä Turun koronaneuvontapuhelimeen. (p. 02 266 2714, arkisin klo 8–15 ja la–su klo 9–11).

Kandiseuran yhteyshenkilö
Hallituksen puheenjohtaja
Onni-Pekka Simola
puheenjohtaja@tlks.fi
050 91 79 385

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue Orion Terve Media