Lock
Facebook Instagram

ULKOASIAINTOIMIKUNTA

Ulkoasiantoimikunta järjestää monipuolista kaikille kandiseuralaisille suunnattua vaihto- ja projektitoimintaa, hoitaa vaihtoihin liittyvää edunvalvontaa ja edistää kandiseuralaisten hyvinvointia. Ulkoasiaintoimikunta toimii läheisessä yhteistyössä FiMSICin (Finnish Medical Students’ International Committee) kanssa. Jos sinulla on kysyttävää vaihto-tai projektitoiminnasta, tai haluat osallistua toimikuntamme toimintaan, ole rohkeasti yhteydessä KV-tiimiimme!

Ulkoasianministeri: Aino Virolainen (aimvir)

Virkailijat: Sofia Sapattinen (sjsapa) & Maija Pallasmaa (smpall)

Instagram: @tlks_uat

 

VAIHTOTOIMINTA

UAT:n toiminnan alle kuuluu käytännössä kaikki vaihtoihin ja vaihtareihin liittyvä. Järjestämme vuosittain vaihto-infon, jonka kautta saa lisää infoa pidempiin, lukukauden tai lukuvuoden kestäviin vaihtoihin lähtemisestä. Lukukausivaihtokohteista suosituimpia ovat muut Pohjoismaat. Tiedekunnalla on niin Erasmus- kuin Nordplus-ohjelman kautta paikkoja Tanskaan, Ruotsiin ja Norjaan. Suosituin ajankohta lähteä vaihtoon, joko C7 tai C9 kurssien aikana, jolloin suurimman osan opinnoista on voi hyväksilukea muista Pohjoismaista. Vaihtopaikkoja Erasmus ohjelman puitteissa on myös muualle Eurooppaan, lisäksi muita vaihtomahdollisuuksia on mm. ISEP-vaihto Pohjois-Amerikkaan seka kahdenväliset sopimukset. Uutena mahdollisuutena on nähty C4 -lukukausi, jolloin opintoja saa hyväksiluettua jo prekliinisessä vaiheessa. Opintoneuvojaan voi olla yhteydessä opintosuunnitelman järjestämiseksi lukukausivaihto-opiskelun osalta.

Lisäksi vaihtotoiminta kulkee myös toiseen suuntaan, sillä lääkikseen tulee vaihtareita myös muualta maailmalta yliopiston vaihto-ohjelmien kautta. UAT:n kautta järjestämme vaihtaritoimintaa ja pyrimme osallistamaan vaihtareita kandiseuran muihin tapahtumiin. Erasmus-vaihtareille rekrytoidaan oma kv-tuutori, johon järjestetään haku vuosittain.

Kolmas näkökulma vaihtoasioihin on erilaisten lyhyempien projektien järjestäminen, ja niiden kautta maailmalle lähteminen. Vuoden 2022 kohokohta on Kölnin lääkisopiskelijoiden kanssa toteutettava twinning-projekti, jonka puitteissa 10-15 opiskelijaa meiltä pääsee reissulle tutustumaan Kölnin lääkismenoon.

Vaihtotoiminnassa pyrimme kehittämään tiedekuntamme ERASMUS-vaihtareiden mukaan ottamista kandiseuran ja ulkoasiaintoimikunnan toimintaan. Lukukausivaihto-opiskelijoita otetaan aktiivisesti mukaan seuran toimintaan, ja vaihtareille järjestetään ohjelmaa mm. yhteistyössä kv-tuutoreiden kanssa.

 

PROJEKTITOIMINTA

Ulkoasiaintoimikunta järjestää monipuolista toimintaa erilaisten projektien, tempausten ja teemailtojen muodossa. Merkittävimpänä yhteistyömme SPR:n Veripalvelun kanssa. Lisäksi järjestetään vaihtelevasti erilaisia keskustelu-, leffa- sekä klubi-iltoja eri yhteiskunnallisiin ja ajankohtaisiin aiheisiin liittyen. Lisäksi tiedotamme erilaisista ulkomaanprojekteista. Ulkoasiaintoimikunta toimii myös terveyskasvatuksen ja opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisessä. Järjestämme vuosittain syksyllä lääketieteen opiskelijoille suunnatun hyvinvointikuukauden, jonka tarkoituksena on tuoda esille hyvinvoinnin ja terveyden eri osa-alueita sekä näiden merkitystä opiskelijoiden hyvinvointiin sekä jaksamiseen opinnoissa.

 

FiMSIC

FiMSIC toimii lääketieteen opiskelijoiden kanssa ympäri maailmaa ja järjestää vaihtoja kansainvälisen IFMSA:n (International Federation of Medical Students’ Association) maiden välisten sopimusten kautta lääketieteen opiskelijoiden koordinoimana. Vuonna 2022 IFMSA:lla on yli miljoona jäsentä 119 maasta! Maksamalla TLKS:n jäsenmaksun olet automaattisesti myös FiMSICin jäsen ja täten oikeutettu hakemaan vaihtopaikkaa FiMSICin kautta.

FiMSICin kautta on mahdollista päästä lyhyisiin kuukauden mittaisiin vaihtoihin milloin tahansa opiskelujen aikana, preklinikassa pääasiassa tutkimusvaihtojen ja myöhemmin kliinisten vaihtojen kautta. FiMSICin kautta Turkuun tulee vuosittain noin 25 vaihto-opiskelijaa, pääasiassa kesällä ja syksyllä. 

Kummi on Turkuun saapuvan FiMSIC-vaihtarin oma yhteyshenkilö noin kuukauden ajan. Kummina toimiminen on ainutlaatuinen tapa tutustua kansainvälisiin lääkisopiskelijoihin, ja lisäksi kummina toimimisesta saa lisäpisteitä FiMSIC-vaihtoonhaussa. Uusia kummeja rekrytoidaan ympäri vuoden, ja kaikki ovat tervetulleita mukaan! Myös vaihtarin majoittamista kannattaa harkita, jos kansainvälisyys ja ylimääräisen taskurahan ansaitseminen kiinnostaa.

Lisäksi FiMSIC:illä on muuta omaa projektitoimintaa: aktiivisia projekteja ovat mm. vuoden ympäri toimivat päiväkotilaisille suunnattu Nallesairaala sekä yläasteikäisille suunnatut S.U.L.L.E. -seksuaalikasvatusprojekti ja M.U.L.L.E.-mielenterveysprojekti.

Toimintaamme osallistumalla voit ansaita lisäpisteitä FiMSIC-vaihtohakuun.

LINKKEJÄ

fimsic.fi

ifmsa.org

instagram: @fimsicfinland

Helsingin kaupunki Duodecim Terve Media