Lock
Facebook Twitter

Ulkoasiaintoimikunta

Ulkoasiantoimikunta järjestää monipuolista kaikille kandiseuralaisille suunnattua vaihto- ja projektitoimintaa, hoitaa vaihtoihin liittyvää edunvalvontaa ja edistää kandiseuralaisten hyvinvointia. Ulkoasiaintoimikunta toimii läheisessä yhteistyössä FiMSICin (Finnish Medical Students’ International Committee) kanssa. FiMSIC toimii kansainvälisesti lääketetieen opiskelijoiden kanssa ympäri maailmaa ja järjestää kansainvälisen IFMSA:n (International federation of Medical Students’ Association) kautta maidenvälisten sopimusten kautta lääketieteen opiskelijoiden koordinoimana. Vuonna 2017 IFMSA:lla on yli miljoona jäsentä yli 90 maasta! Maksamalla TLKS:n jäsenmaksun olet automaattisesti myös FiMSICin jäsen ja täten oikeutettu hakemaan vaihtopaikkaa FiMSICin kautta.

Vaihtotoiminta

Järjestämme monipuolista toimintaa kansainvälisyydestä kiinnostuneille kandiseuralaisille sekä vaihto-opiskelijoille. Syksyisin järjestetään vaihto-info, jossa esittelyssä on niin FiMSIC-vaihdot kuin yliopiston koordinoimat lukukausivaihdotkin. FiMSICin kautta Turkuun tulee vuosittain noin 25 vaihto-opiskelijaa, pääasiassa kesällä ja sykyllä. Vastavuoroisesti Turusta lähti FiMSICin kautta maailmalle vaihtoon esimerkiksi vuonna 2017 lähes 40 medisiinaria.

Vaihtotiimimme kuuluvat vaihtovirkailijat, UAT-sihteerit sekä joukko kummeja, jotka huolehtivat vaihtojen käytännön järjestelyistä sekä järjestävät vaihtareille monipuolista ohjelmaa. Kummi on Turkuun saapuvan FiMSIC-vaihtarin oma yhteyshenkilö yleensä noin kuukauden ajan. Kummina toimiminen on ainutlaatuinen tapa tutustua kansainvälisiin lääkisopiskelijoihin, ja lisäksi kummina toimimisesta saa lisäpisteitä FiMSIC-vaihtoonhaussa. Uudet kummit rekrytoidaan keväisin, ja kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Lukukausivaihtokohteista suosituimpia ovat muut Pohjoismaat. Tiedekunalla on niin Erasmus- kuin Nordplus-ohjelman kautta paikkoja Tanskaan, Ruotsiin ja Norjaan. Suosituin ajankohta lähteä vaihtoon, joko C9 tai C10 kurssin aikana, jolloin suurimman osan opinnoista on voi hyväksilukea muista Pohjoismaista. Vaihtopaikkoja Erasmus ohjelman puitteissa on myös muualle Eurooppan, lisäksi muita vaihtomahdollisuuksia on mm. ISEP-vaihto Pohjois-Amerikkaan seka kahdenväliset sopimukset. Uutena on pilotoitu vaihtoa C4 -lukukaudeksi, jolloin opintoja saisi hyväksiluettua jo prekliinisessä vaiheessa. Opintoneuvojaan voi olla yhteydessä opintosuunnitelman järjestämiseksi lukukausivaihto-opiskelun osalta.

Vaihtotoiminnassa pyrimme kehittämään tiedekuntamme ERASMUS-vaihtareden mukaan ottamista kandiseuran ja ulkoasiaintoimikunnan toimintaan. Lukukausivaihto-opiskelijoita otetaan aktiivisesti mukaan seuran toimintaan, ja vaihtareille järjestetään ohjelmaa mm. yhteistyössä kv-tuutoreiden kanssa. Erasmus-vaihtareille rekrytoidaan oma kv-tuutori, johon järjestetään haku keväisin.

Projektitoiminta

Ulkoasiaintoimikunta järjestää monipuolista toimintaa erilaisten projektien, tempausten ja teemailtojen muodossa. Toimintaa toteuttavat projektivirkailijamme sekä UAT-sihteerit. Aktiivisia projekteja ovat mm. päiväkodeissa aina syksyisin toimiva Nallesairaala, vuoden ympäri toimiva yläasteikäisille suunnattu S.U.L.L.E. -seksuaalikasvatusprojekti sekä yhteistyömme SPR:n Veripalvelun kanssa. Lisäksi järjestetään vaihtelevasti erilaisia keskustelu-, leffa- sekä klubi-iltoja eri yhteiskunnallisiin ja ajankohtaisiin aiheisiin liittyen. Lisäksi tiedotamme erilaisista ulkomaanprojekteista. Erityisen suosittuja Turussa ovat viime vuosina olleet IIMC:n Kalkutta-projekti Intiassa sekä Kenia-projekti.

Ulkoasiaintoimikunta toimii myös terveyskasvatuksen ja opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisessä. Järjestämme vuosittain syksyllä lääketieteen opiskelijoille suunnatun Hyvinvointiviikon, jonka tarkoituksena on tuoda esille hyvinvoinnin ja terveyden eri osa-alueita sekä näiden merkitystä opiskelijoiden hyvinvointiin sekä jaksamiseen opinnoissa.
Jos sinulla on kysyttävää vaihto-tai projektitoiminnasta, tai haluat osallistua toimikuntamme toimintaan, ole rohkeasti yhteydessä ulkoasiainministeriin, –sihteereihin tai FiMSIC-virkailijoihin. Toimintaamme osaslistumalla voit ansaita lisäpisteitä FiMSIC-vaihtohakuun.

Linkkejä

FiMSIC:n kotisivut
IFMSA:n kotisivut

 

SatSHP-Satasairaala Turun Kandivalmennus OP