Lock
Facebook Instagram

ULKOASIAINTOIMIKUNTA

Ulkoasiantoimikunta järjestää monipuolista kaikille kandiseuralaisille suunnattua vaihto- ja projektitoimintaa, hoitaa vaihtoihin liittyvää edunvalvontaa ja edistää kandiseuralaisten hyvinvointia. Ulkoasiaintoimikunta toimii läheisessä yhteistyössä FiMSICin (Finnish Medical Students’ International Committee) kanssa. Jos sinulla on kysyttävää vaihto-tai projektitoiminnasta, tai haluat osallistua toimikuntamme toimintaan, ole rohkeasti yhteydessä KV-tiimiimme, esimerkiksi UAT-ministeriin, tai liittymällä facebook-ryhmään!

VAIHTOTOIMINTA

UAT:n toiminnan alle kuuluu käytännössä kaikki vaihtoihin ja vaihtareihin liittyvä. Järjestämme vuosittain vaihto-infon, jonka kautta saa lisää infoa pidempiin, lukukauden tai lukuvuoden kestäviin vaihtoihin lähtemisestä. Lukukausivaihtokohteista suosituimpia ovat muut Pohjoismaat. Tiedekunalla on niin Erasmus- kuin Nordplus-ohjelman kautta paikkoja Tanskaan, Ruotsiin ja Norjaan. Suosituin ajankohta lähteä vaihtoon, joko C7 tai C9 kurssien aikana, jolloin suurimman osan opinnoista on voi hyväksilukea muista Pohjoismaista. Vaihtopaikkoja Erasmus ohjelman puitteissa on myös muualle Eurooppaan, lisäksi muita vaihtomahdollisuuksia on mm. ISEP-vaihto Pohjois-Amerikkaan seka kahdenväliset sopimukset. Uutena mahdollisuutena on nähty C4 -lukukausi, jolloin opintoja saa hyväksiluettua jo prekliinisessä vaiheessa. Opintoneuvojaan voi olla yhteydessä opintosuunnitelman järjestämiseksi lukukausivaihto-opiskelun osalta.

Lisäksi vaihtotoiminta kulkee myös toiseen suuntaan, sillä lääkikseen tulee vaihtareita myös muualta maailmalta yliopiston vaihto-ohjelmien kautta. UAT:n kautta järjestämme vaihtaritoimintaa ja pyrimme osallistamaan vaihtareita kandiseuran muihin tapahtumiin. Erasmus-vaihtareille rekrytoidaan oma kv-tuutori, johon järjestetään haku vuosittain.

Kolmas näkökulma vaihtoasioihin on erilaisten lyhyempien projektien järjestäminen, ja niiden kautta maailmalle lähteminen. Olemme järjestäneet Twinning-projektin vuonna 2018 Lissabonin lääketieteellisen tiedekunnan ainejärjestön kanssa, ja tämän projektin puitteissa, 12 opiskelijaamme pääsi tutustumaan opintoihin portugalissa 1 vko ajaksi, ja Lissabonilaiset tulivat vastavuoroisesti tutustumaan meidän opintoihimme myöhemmin. Vuosille 2020 ja 2021 on suunnitteilla uusia vaihtoprojekteja. 

Vaihtotoiminnassa pyrimme kehittämään tiedekuntamme ERASMUS-vaihtareiden mukaan ottamista kandiseuran ja ulkoasiaintoimikunnan toimintaan. Lukukausivaihto-opiskelijoita otetaan aktiivisesti mukaan seuran toimintaan, ja vaihtareille järjestetään ohjelmaa mm. yhteistyössä kv-tuutoreiden kanssa.

PROJEKTITOIMINTA

Ulkoasiaintoimikunta järjestää monipuolista toimintaa erilaisten projektien, tempausten ja teemailtojen muodossa. Merkittävimpänä yhteistyömme SPR:n Veripalvelun kanssa. Lisäksi järjestetään vaihtelevasti erilaisia keskustelu-, leffa- sekä klubi-iltoja eri yhteiskunnallisiin ja ajankohtaisiin aiheisiin liittyen. Lisäksi tiedotamme erilaisista ulkomaanprojekteista. Suosittuja projekteja Turussa ovat viime vuosina olleet IIMC:n Kalkutta-projekti Intiassa sekä Kenia-projekti. Ulkoasiaintoimikunta toimii myös terveyskasvatuksen ja opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisessä. Järjestämme vuosittain syksyllä lääketieteen opiskelijoille suunnatun hyvinvointikuukauden, jonka tarkoituksena on tuoda esille hyvinvoinnin ja terveyden eri osa-alueita sekä näiden merkitystä opiskelijoiden hyvinvointiin sekä jaksamiseen opinnoissa.

FiMSIC

FiMSIC toimii kansainvälisesti lääketetieen opiskelijoiden kanssa ympäri maailmaa ja järjestää kansainvälisen IFMSA:n (International federation of Medical Students’ Association) kautta maidenvälisten sopimusten kautta lääketieteen opiskelijoiden koordinoimana. Vuonna 2017 IFMSA:lla on yli miljoona jäsentä yli 90 maasta! Maksamalla TLKS:n jäsenmaksun olet automaattisesti myös FiMSICin jäsen ja täten oikeutettu hakemaan vaihtopaikkaa FiMSICin kautta.

FiMSICin kautta on mahdollista päästä lyhyisiin kuukauden mittaisiin vaihtoihin milloin tahansa opiskelujensa aikana, preklinikan aikana pääasiassa tutkimusvaihtojen, ja myöhemmin kliinisten vaihtojen kautta. FiMSICin kautta Turkuun tulee vuosittain noin 25 vaihto-opiskelijaa, pääasiassa kesällä ja sykyllä. Vastavuoroisesti Turusta lähti FiMSICin kautta maailmalle vaihtoon esimerkiksi vuonna 2017 lähes 40 medisiinaria.

Kummi on Turkuun saapuvan FiMSIC-vaihtarin oma yhteyshenkilö yleensä noin kuukauden ajan. Kummina toimiminen on ainutlaatuinen tapa tutustua kansainvälisiin lääkisopiskelijoihin, ja lisäksi kummina toimimisesta saa lisäpisteitä FiMSIC-vaihtoonhaussa. Uudet kummit rekrytoidaan keväisin, ja kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Lisäksi FiMSIC:illä on niinikään projektitoimintaa: aktiivisia projekteja ovat mm. vuoden ympäri toimivat päiväkotilaisille suunnattu Nallesairaala sekä yläasteikäisille suunnattu S.U.L.L.E. -seksuaalikasvatusprojekti.

Toimintaamme osallistumalla voit ansaita lisäpisteitä FiMSIC-vaihtohakuun.

Linkkejä

Löydät meidät Facebookista.

FiMSIC:n kotisivut
IFMSA:n kotisivut

Aesculapius Oral Hammaslääkärit Duodecim