Lock
Facebook Instagram

Functio Laesa

Functio Laesa ry on Turun lääketieteellisen tiedekunnan oma urheiluseura. Se järjestää Turun (hammas/bio)lääkisläisille sekä valmiille lääkäreille ja muille alumneille monipuolista kilpa- ja kuntoliikuntaa. Toimintamme pohjana ovat aktiiviset lajijaostot, jotka järjestävät säännöllistä liikuntaa: jääkiekko, jalkapallo, lentopallo, salibandy ja paljon muuta! Toimintaan voi liittyä ympäri vuoden ja infoa löytyy jaostojen omilta facebook-sivuilta. Tavoitteena on, että kaikille löytyy sopiva porukka harrastaa, taitotasosta riippumatta. Jaostojen säännöllisen toiminnan lisäksi Functio Laesa järjestää lajikokeiluja ja tapahtumia ympäri vuoden, mm. vuosittain lääkiksen ylivoimaisesti suurimpiin tapahtumiin lukeutuvan Hockey Night in Kupittaa -jääkiekkospektaakkelin, jossa lääkis ottaa mittaa kauppiksen joukkueesta Marli Areenalla.

Functio Laesan säännöllisiin treeneihin osallistumisen edellytyksenä on seuran jäsenyys. Functio Laesan jäseneksi voit liittyä tästä. Lisäksi Functio Laesan jäsenenä saat huikean jäsenedun M&M-kuntosalille! 

Käythän tykkäämässä seuran sivuista Facebookissa! Vuoden 2022 puheenjohtajana toimii Ali Yaghi (alyagh@utu.fi), ja lähestyä saa kaikesta lääkiksen urheiluun liittyvästä.

Jääkiekkojaos

Tavoitteenamme on tarjota vanhoille kiekkoilijoille mahdollisuus pelata aktiivisesti lätkää opintojen ohessa. Myös uusille innokkaille harrastajille tämä on hieno tilaisuus päästä kehittymään lajissa ja nauttimaan legendaarisesta pukukoppitunnelmasta. Kaikki ovat tervetulleita mukaan taitotasoon ja kokemukseen katsomatta!

Joukkueen omat sivut
Fanisivut

Salibandyjaos

Functio Laesa tarjoaa myös salibandyä. Sinun ei tarvitse olla alan ammattilainen voidaksesi osallistua näille vuoroille, ja käymällä kokeilemassa edes kerran et menetä mitään.

Laesan salibändy valitettavasti tauolla kaudella 2022-2023, säännöllisiä viikoittaisia harjoituksia ei tilan puutteesta johtuen ole. Laesa hallitsevana mestarina kuitenkin osallistuu Campussportin salibandy ja sählyturnauksiin! Mikäli innostusta riittää, voidaan myös järjestää yksittäisiä harkkapelejä Kupittaan palloiluhallilla.

Functio Laesa – salibandy
Functio Laesa tytöt

Tyttöjen sähly

Functio Laesan tyttöjen sählyvuoro maanantai-iltaisin klo 20 Aninkaisten koulun G-salissa! Rentoa pelailua salibandyn ja katusählyn väliltä, alkuun usein lämmittelymielessä tekniikkaharjoitteita. Kaikentasoiset pelaajat ovat tervetulleita mukaan! Mailaa on myös mahdollista saada lainaksi. Ilmoittautuminen treeneihin facebookissa.

Koripallo

Korisjaosto on kaikentasoisille pelaajille avoin – olit sitten entinen huippu-urheilija tai et koskaan palloon koskenut. Treenit koostuvat lähinnä rennosta pelailusta sekajoukkuein. Keväällä osallistumme CampusSport Cupiin. Mukaan treeneihin et tarvitse muuta kuin sisätossut ja hyvän mielen – toki pallo on plussaa muttei välttämättömyys! Tervetuloa mukaan!

Suunnistus

Haluatko oppia suunnistamaan tai herätellä henkiin peruskouluaikaisia suunnistustaitojasi? Kaipaatko vaihtelua ja monipuolisuutta lenkkeilyyn? Oletko jo suunnistanut tovin kuntorasteilla ja haluaisit lisää haastetta osallistumalla Functio Laesan joukkueessa Jukolan tai Venlojen viestiin? Suunnistusjaos tarjoaa sinulle tätä kaikkea ympärivuotisesti. Minkäänlaisia suunnistustaitoja ei tarvita, joten lähde rohkeasti mukaan!

Suunnistamaan kanssamme pääsee Turun Kuntorasteilla huhti-lokakuussa keskiviikkoisin klo 16.30–19 ja marras-maaliskuussa lauantaisin klo 11-13.30. Lisäksi syksyisin järjestämme kurssien välisen suunnistusviestin, seuraa siis sähköpostiasi!

Jalkapallo/futsal

Jalkkis on kivaa! Suomen jalkapallopääkaupungin lääkiksestä löytyy totta kai paljon innokkaita futaajia. Toiminnan kulmakiviä ovat talvikauden viikoittaiset futsalpelit, kesäkauden Kuntoliiga, satunnaiset puistoneppailut sekä kermaisena kirsikkana kakun päällä vuosikurssien välinen HunajaCup kupittaan jalkapallokentillä. 

Lentopallo

Oletko entinen tai kenties tuleva lentopallon huippulupaus? Tervetuloa hiomaan hiha- ja iskulyönnit kuntoon Functio Laesan lentopallojaoston treeneihin! Luvassa rentoa meininkiä ja tiukkoja pelejä pilke silmäkulmassa. Viime aikoina yhdeksi Functio Laesan aktiivisimmista jaostoista noussut lentopallo toivottaa tervetulleeksi kaikki lajista kiinnostuneet mukaan taitotasosta riippumatta. Treenien lisäksi mahdollista lähteä mukaan puulaakisarjaan, jos kiinnostuneita löytyy. Lähde rohkeasti mukaan, pistä viestiä tai nykäise hihasta.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue Terve Media Laatupäivystys