Lock
Facebook Instagram

SML – Suomen medisiinariliitto

Suomen Medisiinariliitto (SML) on suomalaisten lääketieteen opiskelijoiden koulutus-ja edunvalvontaliitto. Se on myös Turun Lääketieteenkandidaattiseuran kattojärjestö. Liiton jäseniä ovat kaikki suomalaisten ja lähes kaikki ulkomailla lääketiedettä opiskelevien suomalaisten ainejärjestöt. Ainejärjestöjensä kautta lääketieteen opiskelijat pääsevät nauttimaan liiton jäseneduista.

SML:n jokavuotisiin tapahtumiin kuuluvat kevät-ja syysliittokokoukset, jonne kokoontuu kandiseurojen edustajia keskustelemaan koulutuksellisista ja edunvalvonnallisista asioista sekä polttavista puheenaiheista. Liittokokouksiin kuuluu oleellisena osana toki myös sääntömääräiset asiat, mutta myös epävirallisempaa ohjelmaa on luvassa liittarisitseillä. Viiden vuoden välein SML juhlii syysliittokokouksen yhteydessä vuosijuhliaan, seuraavan kerran vuosijuhlat järjestetään vuonna 2020.

Tapahtumien ja kokousten lisäksi SML-virkailijat järjestävät paikallistasolla yhdessä NLY:n (Nuori Lääkäri Yhdistys) kanssa palkkakuitinlukutilaisuuden sekä tarvittaessa muita keskustelu- ja koulutusiltoja. SML:n virkailijat edustavat opiskelijoita useissa NLY:n ja Lääkäriliiton sekä muiden sidosryhmien valiokunnissa, työryhmissä ja jaoksissa. SML järjestää myös vuosittain Helsingin Lääkäripäivillä Kandipäivän kaikille 4.-6. vuosikurssin opiskelijoille.

SML:n hallitus tekee vuosittain projektisuunnitelman, jonka toteuttaminen kuuluu vahvasti virkaan. Viime vuosien projekteja ja vaikutuskohteita ovat olleet muun muassa varmennekorttiohjeistus, vinkkipankki ulkomailla opiskeleville, taskukokoinen virkaehtosopimusopas, kandien kesätyöolojen kartoittaminen, valintakoeuudistus ja erikoistumisuudistus. SML lausuu aina tarvittaessa esimerkiksi STM:n laatimiin lakiluonnoksiin opiskelijoiden edunvalvonta etusijalla.

Mukaan SML:n toimintaan voi lähteä kuka tahansa seuralainen kurssiasemasta riippumatta. SML:n hallitukseen tarvitaan edustusta sekä opintojen alkuvaiheissa että jo kliinisessä vaiheessa olevista. Syksyisin Turusta valitaan aina kaksi uutta paikallisvirkailijaa SML:n hallitukseen, ja pesti kestää kerrallaan yhden vuoden.

Lisätietoja toiminnasta SML:n nettisivuilta.

 

Oral Hammaslääkärit Duodecim Aesculapius